Bostad

Kvarteret Focken

Kvarteret Focken, Västerås

Kvarteret Focken erbjuder nybyggda och välplanerade lägenheter med stora balkonger, i ett attraktivt sjönära läge i Västerås.

Nu kan du söka lediga lägenheter till Kvarteret Focken med inflyttning i september 2017 – klicka här!

Bostäderna ligger i området Öster Mälarstrand, ett par hundra meter från vattnet och endast 15  minuters promenad från centrala Västerås.

Svea_bildbank_2015-70Lägenheterna är fördelade på fyra hus om vardera 13 våningar, vilka byggs i två etapper. De första lägenheterna har inflyttning i slutet av 2016.

Alla lägenheter, utom 1:orna, har möblerbar balkong om 10 kvm eller uteplats. De åtta översta våningarna har sjöutsikt mot Mälaren!

Levande miljö

Byggnaderna är utformade för att skapa en känsla av liv i området, med olikfärgade fasader och oregelbunden arkitektur. Gårdarna består av gräsytor och gröna rum, med odlingslådor och plats för lek.

Det finns gott om skyddade cykelställ och även möjlighet att låna cykel med låda eller vagn så att man kan handla, åka på utflykt eller köra barnen till dagis på ett smidigt och miljövänligt sätt.

cykel

 

De flesta av fastighetens 127 parkeringsplatser är belägna i garage under gården. På så sätt frigörs ännu mer yta för rekreation och rörelse, och gården blir tryggare.

Lägenheter med smarta lösningar

Svea_bildbank_2015-106Lägenheterna är sobert inredda i vitt med ekparkettgolv, så att hyresgästerna själva kan göra sitt boende personligt.

Badrummen är helkaklade i vitt med gråsvart golv och inredda med dusch, tvättmaskin och torktumlare – även för de mindre lägenheterna.

 

Köken är utrustade med spis med glaskeramikhäll och inbyggd ugn.

Lägenheterna värms upp med luftburen värme, vilket innebär att det inte finns några radiatorer under fönstren. Det är en detalj som brukar vara mycket uppskattad ur inredningssynpunkt, men som även innebär att vi kan återanvända 90 % av den värme som kommer från lägenheterna samtidigt som man lätt reglerar temperaturen i sin egen lägenhet. Både snyggt och smart med andra ord.

Korta fakta
Antal lägenheter 196 st
1:a                 28 kvm
2:a                 47 kvm
2:a                 56 kvm
3:a                 71 kvm
3:a                 82 kvm
4:a                 89 kvm
 8 st
44 st
52 st
40 st
4 st
48 st
Inflyttning
Byggstart Q2 – Q4 2015
Inflyttning etapp 1 februari 2017
Inflyttning etapp 2 september 2017

Här kan du ladda ner en broschyr med våra typlägenheter: Bofaktablad 16-01-20

Uthyrningen av etapp 2 har börjat. Klicka här för att söka bostad.

Kvarteret Focken, Västerås
Visa bostad
Kvarteret Focken, Västerås
Kvarteret Focken, Västerås
Kvarteret Neptun, Västerås
Kvarteret Neptun, Västerås
Visa bostad
Kvarteret Neptun, Västerås
Nya Gatan, Nacka
Visa bostad
Nya Gatan, Nacka
Nya Gatan, Nacka
Apelvägen, Nacka
Apelvägen, Nacka
Visa bostad
Apelvägen, Nacka
Tryffelvägen, Uppsala
Visa bostad
Tryffelvägen, Uppsala
Tryffelvägen, Uppsala
Kristineberg, Vallentuna
Kristineberg, Vallentuna
Visa bostad
Kristineberg, Vallentuna
Ulleråker, Uppsala
Visa bostad
Ulleråker, Uppsala
Ulleråker, Uppsala

Fokusområden

1. Hyresgästen i fokus

Vi utvecklar hem där människor ska bo, leva och trivas. Hyresgästerna i våra bostäder är vår största tillgång och vårt viktigaste fokus. Vi tror på en närvarande förvaltning och god kommunikation i alla skeden; från kontraktsskrivning till felanmälan och flyttning. Genom att lyssna på våra hyresgäster blir vi en bättre bostadsutvecklare och en effektivare förvaltare, vilket bidrar till en hög trivsel för de boende. Vårt mål är att tillhöra landets ledande bostadsförvaltare avseende kundnöjdhet.

2. Prisvärda bostäder

Vi samarbetar med kreativa arkitekter som har erfarenhet och kunskap om utveckling av funktionella och yteffektiva planlösningar med en attraktiv design. Genom att designa för produktionsvänliga byggmetoder och konkurrensutsätta upphandlingen nationellt såväl som internationellt, så kan byggkostnaderna och därmed hyran hållas på en lägre nivå . Vi utvecklar väldigt bra bostäder till bra pris helt enkelt.

3. Hållbart samhälle

Vi vill bidra till utvecklingen mot ett resurssnålt och hållbart samhälle, därför är ett aktivt arbete inom social-, ekologisk- och ekonomisk hållbarhet en naturlig del av vår verksamhet. Genom god planering, modern teknik och förbättrade produktionsmetoder bygger vi resurssnåla hus med möjlighet för våra hyresgäster att göra smarta val. Vi strävar efter närhet till allmänna kommunikationer, erbjuder bilpool där det är möjligt och förser varje hyresgäst med cykelplatser. Gårdarna som hör till våra bostäder är gröna och trygga. Utemiljön planeras för att inbjuda till rekreation, möten och social samvaro